به گزارش روابط عمومی مدیریت شهرستان و به نقل از کارشناس حفظ نباتات مرکز جهاد کشاورزی ایزدخواست خانم مهندس محمودی یک دوره کلاس آموزشی مهارتی پرورش قارچ خوراکی برای گروه هدف زنان روستایی و عشایری در این منطقه برگزار گردید . لازم به ذکر است که مدرس این دوره کلاسها مهندس امینی مسئول مرکز ایزدخواست بودند. ایشان در ادامه افزودند :
قارچ توسط سازمان غذاوکشاورزی به عنوان غذایی باپروتئین بالاشناخته شده است . درکشورهای پرجمعیت بارژیم گیاهخواری مردم بیشتربه غلات وسایرسبزیجات دارای درصدپروتئین وسایرعناصرغذایی ضعیف وابسته اند که وجودقارچ دروعده غذایی به دلیل درصدپروتئین بالااهمیت ویژه ای دارد . قارچ خشک ۲۰ الی ۳۰ درصد ( بسته به نوع آن ) وقارچ تازه حدود ۳ الی ۵/۴ درصدپروتئین دارد . کیفیت پروتئین قارچ نسبت به سبزیجات بسیارعالی است. قارچهاسرشارازاسیدهای آمینه هستند.
قارچهای خوراکی منبع املاح موردنیاز بدن مانندپتاسیم،کلسیم،آهن،منیزیم،منگنز،سولفوروفسفرمیباشد .
مباحث مطرح شده در کلاس:
1-تهیه کمپوست
به طور کلی کمپوست سازی مهمترین بخش پرورش قارچ خوراکی است در واقع هرچه در کیفیت کمپوست سرمایه گذاری شود ودر ساخت آن توجه و دقت بیشتری شود به همان نسبت تولید قارچ افزایش مییابد.کمپوست سازی به سه دسته تقسیم میشود .
1-کمپوست سازی سنتی 2-کمپوست مکانیزه 3-کمپوست سازی مدرن
تقسیم بندی کمپوست از نظر مواد تشکیل دهنده آن
1-کمپوست طبیعی 2- کمپوست مصنوعی
2-تهیه بذر:
1-تهیه بذر وقارچ با استفاده از بذر غلات
2-تهیه بذر و قارچ با استفاده از کمپوست
3- تهیه بذر و قارچ با استفاده از پرلیت
نظر خود را اضافه کنید.